ABSOLVENTŲ STAŽUOTĖ MALTOJE 2022-1-LT01-KA121-VET-000054502

2023 metų liepos mėnesį Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos Kaišiadorių skyriaus virėjo ir apskaitininko profesijų absolventai dalyvavo trijų savaičių trukmės stažuotėje Maltoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą Nr. 2022-1-LT01-KA121-VET-000054502.

Stažuotės Maltoje metu šiemet profesijos mokslus baigę absolventai siekė įgyti realios darbinės patirties. Stažuotę dalyviai atliko realiose darbo vietose užsienio įmonėse taip siekiant padidinti jų konkurencingumą darbo rinkoje. Stažuotės metu apskaitininkai tobulino gebėjimus vesti smulkaus verslo įmonės apskaitą, o virėjo profesijos absolventai įgijo papildomų žinių ir gebėjimų gaminti žuvies ir jūros gėrybių patiekalus, susipažino su Maltos virtuve.

Atliekant stažuotę Maltoje dalyviai praktiškai pagerino anglų, antrosios Maltos valstybinės kalbos žinias, praplėtė kultūrinį akiratį, susipažino su priimančios šalies kultūra.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos stažuočių dalyvių sertifikatai.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17