Virėjų – padavėjų stažuotė Italijoje

2017 metų vasario 3 - 24 dienomis Kaišiadorių technologijų ir verslo mokyklos virėjo – padavėjo profesijos moksleivis Dainius Marcinkevičius dalyvavo stažuotėje Italijoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą „Gero apetito!“.

Stažuotės Italijoje metu projekto dalyviai atliko praktiką Celano miesto kavinėse ir restoranuose. Moksleivis patobulino savo praktinius įgūdžius, įgijo naujų profesinių kompetencijų, pagerino savo bendruosius profesinius ir asmeninius gebėjimus. Stažuotės metu pagrindinis dėmesys buvo kreipiamas į specifinių profesinių kompetencijų ugdymą: išmokti gaminti tradicinius Itališkos virtuvės patiekalus bei juos pateikti į stalą. Taip pat stažuotės metu moksleivis įgijo verslumo patirties maisto gamybos ir klientų aptarnavimo srityje. Stažuotė paskatino moksleivių toleranciją bei tarpkultūrinį sąmoningumą, leido praktiškai pagerinti anglų kalbos žinias.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos bei KTVM stažuočių dalyvių sertifikatai.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17