Virėjų – padavėjų stažuotė Maltoje

2017 metų balandžio mėnesį KTVM virėjo – padavėjo profesijos moksleivė Paulina Brazauskaitė dalyvavo trijų savaičių trukmės stažuotėje Maltoje. Stažuotė vyko pagal KTVM mobilumo projektą „Meniu idėjos“. Projektą pilnai finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Stažuotės metu virėjo – padavėjo profesijos moksleivė atliko praktiką Maltoje esančiame Sliemos kurorte įsikūrusiame restorane, kuriame gilino savo profesinius įgūdžius ir kompetencijas. Stažuotės metu dalyvė įgijo specifinių profesinių kompetencijų: mokėsi gaminti patiekalus, kurių sudėtyje yra žuvies ir jūros gėrybių, mokės serviruoti stalus jūros gėrybių patiekalams. Stažuotės dalyvė taip pat turėjo galimybę įgyti verslumo viešojo maitinimo sektoriuje, įgijo tarptautinio darbo patirties, pakėlė pasitikėjimo savimi lygį, tolerantiškumą.

Šalia praktikos stažuotės dalyvėms buvo organizuojama kultūrinė – pažintinė programa: ekskursija po Maltą atviro stogo autobusu, sostinę Valetą bei kitus miestus, taip pat pažintinė ekskursija laivu po Valetos Didįjį uostą.

Tris savaites praleidus kitatautėje aplinkoje stažuotės dalyvė įgijo tarptautinio bendravimo patirties, susipažino su Viduržemio jūros regiono kultūra, patobulino užsienio kalbos žinias.

Siekiant įvertinti dalyvių įgytas stažuotės metu įgytas žinias bei pripažinti jų metu įgytus įgūdžius ir kompetencijas projekte taikoma ECVET metodika, leidžianti optimizuoti ir apjungti profesinio mokymo procesą KTVM bei praktiką stažuotės metu.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos bei KTVM stažuočių dalyvių sertifikatai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17